Matjes

En gave fra havet

Årets sesong

Noen plasser er pakken med 5 fileter matjessild utsolgt. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Årets matjes er nå produsert og er i salg i butikkene i begynnelsen av juli.




Nordiske kostholdsråd

Dette er nye råd.

Fisk: Det anbefales å spise 300–450 gram fisk i uka fra bærekraftig forvaltede bestander. Av dette bør 200 gram være fet fisk.

https://www.dagbladet.no/nyheter/bor-spise-betydelig-mindre-rodt-kjott/79610596



Sildeprosjekt Kina

Det pågår et forprosjekt for å se på potensialet for Norsk sild i Kina. Jomfrusild (Norsk Matjes) ble testet og falt svært godt i smak. Rapporten fra forprosjektet kan du lese her

Jomfrusild (Norsk MATJES) ettertraktet i ny restaurant 2023

— Det nye hotellet Havn i Skudeneshavn har satt Matjessild på menyen. Vi legger den på hjemmelaget brød, med løyrom, pisket rømme og syltet løk. En vinner sier kjøkkensjefen Tore Stalsberg.

Matjes vant prisen for årets lokalmatprodukt på Gladmat 2022

-Med sin entusiasme for lokalmat og sitt produkt spesielt smitter dette over på alle som er heldige å treffe denne gjengen sier juryen om årets vinner.

Bølgemønster som avslutter siden