(s)ildsjel van pris!
Under årets Sildegilde i Oslo ble Arjen Kraaijeveld kåret til årets sildeelsker.
Også sildelaget og avisen Kyst og fjord publiserte en sak om dette.
Årets sesong
Årets matjes er nå produsert og er i salg i butikkene.
Nordiske kostholdsråd
Dette er nye råd.
Fisk: Det anbefales å spise 300–450 gram fisk i uka fra bærekraftig forvaltede bestander. Av dette bør 200 gram være fet fisk.
https://www.dagbladet.no/nyheter/bor-spise-betydelig-mindre-rodt-kjott/79610596
Sildeprosjekt Kina
Det pågår et forprosjekt for å se på potensialet for Norsk sild i Kina. Jomfrusild (Norsk Matjes) ble testet og falt svært godt i smak. Rapporten fra forprosjektet kan du lese her
Jomfrusild (Norsk MATJES) ettertraktet i ny restaurant 2023
— Det nye hotellet Havn i Skudeneshavn har satt Matjessild på menyen. Vi legger den på hjemmelaget brød, med løyrom, pisket rømme og syltet løk. En vinner sier kjøkkensjefen Tore Stalsberg.
Matjes vant prisen for årets lokalmatprodukt på Gladmat 2022
-Med sin entusiasme for lokalmat og sitt produkt spesielt smitter dette over på alle som er heldige å treffe denne gjengen sier juryen om årets vinner.
