Matjes

En gave fra havet

Matjes – klar til servering

Du finner matjes i frysedisken i følgende butikker:


Oslo: Sjøveien i Asker, Jacob's Majorstuen, Fiskeriet på Youngstorget, Vulkanfisk og Georg A. Nilsen


Stavanger: OBS! Mariero, Coop Mega Madla Amfi, Randaberg, Tananger, Klepp og Ålgård

Helgø Meny Sandved, Herbarium, Stadionparken, Stokka, Mariero og Tasta,


Sandnes: Helgø Meny Sandnes, OBS! kvadrat


Bergen: Strandkaien fisk, Fish me Strandkaien


Kristiansand: Reinhartsen fiskebutikk, Gaardsutsalget


Haugesund: Meny Karmsundgata, Obs! Amanda


Aksdal: Meny


Etne: Åkrafjordtunet


Leirvik: Trollkrabben


Sandefjord: Brødrene Bergren


Vestland Seafood kjører rundt med frysebil og har matjes på bilen

https://www.facebook.com/vestlandseafood


Neptun Fisk kjører også rundt med frysebil og har matjes på bilen



Savner du matjessild i nærheten av deg? Ta kontakt, da prøver jeg å få produktet i en butikk i nærheten. Listen med utsalgssteder blir oppdatert løpende.

Etikett for matjespakkenHver vår, når lyset er tilbake, kommer silden til norskekysten for å spise seg feit. Rett etter 17. mai er fettinnholdet tilstrekkelig for matjessildproduksjon. Kun jomfrusild blir brukt som råvare.

Fisken blir ganet (gjellene og blodet blir fjernet) og saltet i et døgn. Da oppstår den delikate lettsalte smaken og den myke konsistensen.

Matjessild har i alle år vært en delikatesse i Nederland og Tyskland. Nesten hele produksjonen foregår i Norge, hovedsakelig i Egersund, men alt blir eksportert til Nederland. Endelig får vi smake av det vi har send ut av landet i årevis. Matjes vant prisen for årets lokalmat under Gladmat 2022 i Stavanger.


Matjessilden er ferdig filetert og vakuumpakket i en pakke med fem fileter. Produktet er spesielt utviklet for det norske markedet av forskere hos Nofima, produsenten Pelagia Egersund AS og Arjen Kraaijeveld. Den har en holdbarhet på 2 døgn etter tining.

Matjesfilet på tallerken ute i fjøra



Matjes er medlem av smak av kysten

Bølgemønster som avslutter siden